به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز، دلار آمریکا در روز چهارشنبه به طور جزئی کاهش یافت، چرا که فعالان بازار به منظور دریافت نشانههایی درباره نرخهای بهره، توجهات را به سمت دادههای اقتصادی حیاتی از بزرگترین اقتصاد جهان معطوف کردند.
شاخص دلار در معاملات آسیایی، در پی افزایش در جلسه قبل، با کاهشی اندک همراه بود. به علاوه، قراردادهای آتی شاخص دلار نیز کاهش یافتند.
اما در چشماندازی دیگر، از آنجا که بازارها نگران پیامدهای تعرفههای جدید تحت ریاستجمهوری دونالد ترامپ بودند، اکثر ارزهای آسیایی در این روز تغییر چندانی نداشتند، به استثنای ین ژاپن که در برابر دلار تقویت شد.
بررسی رویدادهای هفتگی حاکی از آن است که در روز سهشنبه، ترامپ بار دیگر وعده خود را برای اعمال تعرفههای گسترده بر واردات چینی تجدید کرد و تعهد داد که تعرفهای اضافی ۱۰ درصدی بر تمامی کالاهای چین و ۲۵ درصد تعرفه بر محصولات مکزیک و کانادا وضع کند.
گفتنی است این وعده، نگرانیها درباره یک جنگ تجاری جهانی را بار دیگر شعلهور کرد که پیامدهای وخیمی برای اقتصادهای آسیایی که به شدت به تجارت وابسته هستند، به همراه دارد.
بدیهی است که وعده تعرفههای ترامپ ارزهای وابسته به تجارت را تحت تأثیر قرار میدهد. جفت ارز دلار آمریکا/رینگیت مالزی (USD/MYR) ۰.۲ درصد کاهش یافت. در حالی که جفت ارز دلار آمریکا/وون کره جنوبی (USD/KRW) و دلار آمریکا/پزو فیلیپین (USD/PHP) تقریباً تغییر چندانی نداشتند.
سایر ارزهای منطقه نیز تحت فشار بودند، چرا که نگرانیها درباره رشد اقتصادی جهانی و تنشهای تجاری بر احساسات بازار تأثیر گذاشت.
جفت ارز دلار آمریکا/ین ژاپن (USD/JPY) ۰.۵ درصد کاهش یافت، زیرا معاملهگران در بحبوحهی تنشهای تجاری تازه، به دنبال داراییهای امن بودند، در حالی که جفت ارز دلار آمریکا/روپیه هند (USD/INR) ۰.۱ درصد افزایش یافت و نزدیک به بالاترین رکوردهای اخیر باقی ماند.
و اما جفت ارز دلار آمریکا/دلار سنگاپور (USD/SGD) به طور جزئی افزایش یافت و جفت ارز بات تایلند/دلار (THB/USD) ۰.۱ درصد کاهش یافت.
جفت ارز دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) در پی دادههای متناقض تورم مصرفکننده ثابت ماند. این دادهها به وضوح بیان کرد که تورم کل ثابت است، اما تورم نهفته در اکتبر افزایش یافته است.
در عین حال، پس از آنکه بانک مرکزی نیوزیلند، نرخ بهره را ۵۰ واحد پایه کاهش داد و به نشانههایی از تسهیل بیشتر در اوایل سال آینده، و به فعالیت اقتصادی داخلی ضعیف و همچنین کاهش فشارهای تورمی اشاره کرد، جفت ارز دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) از پایینترین سطح چند ماهه خود با ۰.۵ درصد افزایش جهش یافت.
در سرزمین اژدها، یوان چین روز چهارشنبه همچنان تحت فشار باقی ماند و جفت ارز یوان/دلار (USD/CNY) ۰.۱ درصد افزایش یافت و نزدیک به بالاترین سطح چهار ماهه خود باقی ماند. این جفت ارز در جلسه قبلی ۰.۲ درصد افزایش یافته بود.
ارزهای بازارهای نوظهور، به ویژه آنهایی که وابستگی بالایی به تجارت با چین دارند، تحت فشار هستند. رینگیت مالزی، بات تایلند و وون کره جنوبی همگی تضعیف شدهاند و رینگیت و بات از زمان پیروزی انتخاباتی ترامپ در ۵ نوامبر، حدود ۲ درصد کاهش یافتهاند.
این ارزها به همراه دیگر ارزهایی مانند روپیه هند و پزو فیلیپین، در برابر اثرات بالاترین تعرفهها آسیبپذیر هستند، زیرا اقتصادهای وابسته به تجارت احتمالاً بیشترین آسیب را از اقدامات ایالات متحده خواهند دید.
کشورهایی مانند کره جنوبی و سنگاپور که روابط تجاری قوی با ایالات متحده و چین دارند، ممکن است چنانچه تعرفهها اعمال شوند، ارزهایشان همچنان به سمت تضعیف رود. تحلیلگران انتظار دارند این تحولات ثبات ارزهای آسیایی را در ماههای آینده به چالش بکشد، زیرا سرمایهگذاران در برابر پیامدهای احتمالی جنگ تجاری دوباره بین ایالات متحده و چین محتاط هستند.
بازارها برای نشانههایی در مورد چشمانداز نرخ فدرال رزرو، در انتظار دادههای ایالات متحده هستند. تمرکز بازار هماکنون بر روی دادههای شاخص قیمت PCE است که قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود.
این دادهها معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو هستند و پس از آنکه صورتجلسه نشست نوامبر بانک مرکزی نشان داد که سیاستگذاران در مورد برنامههای کاهش نرخهای آینده دچار اختلاف نظر شدهاند، اهمیت بیشتری پیدا کردهاند.
علاوه بر این، یک خوانش اصلاحشده از دادههای تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سهماهه سوم نیز قرار است در روز جاری منتشر شود.
نشانههای اخیر از مقاومت در اقتصاد ایالات متحده، برخی از شک و تردیدها را در مورد اینکه فدرال رزرو تا چه حد میتواند به کاهش سریع نرخهای بهره ادامه دهد، برانگیخته است.
به نظر میرسد که معاملهگران به ویژه پس از گزارشهای قوی تورم برای اکتبر، از میزان شرطبندیهای خود مبنی بر کاهش نرخها در دسامبر کاستهاند.
آنچه مسلم است در حالی که کاهش احتمالی نرخها توسط فدرال رزرو میتواند به بازارهای نوظهور کمک کند، هر نشانهای از تورم پایدار یا کاهش کند نرخها احتمالاً فشار بیشتری بر ارزهای آسیایی وارد خواهد کرد.