به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز دوشنبه افزایش یافت. در همین راستا بهای معاملات آتی نفت برنت برای تحویل در نوامبر با 51 سنت یا 0.71 درصد افزایش به 72.49 دلار در هر بشکه رسید. این قرارداد روز دوشنبه منقضی میشود و قرارداد فعالتر برای تحویل در دسامبر 50 سنت یا 0.7 درصد افزایش یافت و به 72.04 دلار رسید.
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 43 سنت یا 0.63 درصد افزایش به 68.61 دلار در هر بشکه رسید.
گفتنی است رشد قیمت نفت در پی تشدید نگرانیها در مورد فشارهای احتمالی عرضه از سوی تولیدکنندگان خاورمیانه به دنبال افزایش حملات اسرائیل در منطقه اتفاق افتاد.
در هفتهی گذشته، در حالی که برنت حدود 3 درصد کاهش یافت، WTI با حدود 5 درصد افت قیمت همراه بود. علت واضح این روند نزولی آن بود که نگرانیهای تقاضا ناشی از افزایش محرکهای مالی از سوی چین، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین واردکنندهی نفت، نتوانست متضمن اعتماد بازار باشد.
با این حال، در پی شدتگرفتن حملات اسرائیل به حزبالله و گروههای شبهنظامی حوثیها، با وجود احتمال دخالت ایران در این درگیریها، که به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تلقی میشود و متعاقب آن، تشدید تنشها در منطقه، قیمتها در روز دوشنبه افزایش یافتند.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا با اشاره به اینکه عرضه بیش از حد یک نگرانی کلیدی برای بازارهای نفت است، خاطرنشان کرد که بازارها به طور کلی از تشدید بحران خاورمیانه که میتواند از میزان عرضه از مناطق کلیدی تولیدکننده بکاهد، بیم دارند.
به علاوه مقامات اسرائیل، از درگیریهای فزاینده در لبنان دو روز پس از کشتهشدن سید حسن نصرالله رهبر حزبالله خبر دادند.
در پی اعطای مجوز حضور ارتش ایالات متحده در خاورمیانه توسط لوید آستین، وزیر دفاع این کشور، احتمال گستردهشدن درگیریها تقویت شد.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در IG خاطرنشان کرد با توجه به پایان آتی کاهش تولید داوطلبانه اوپک پلاس در اول دسامبر، WTI ممکن است پایینترین حد خود در سال 2021 را در محدوده 61 تا 62 دلار در هر بشکه آزمایش کند. وی همچنین قیمت نفت را تحت تأثیر پویایی عرضه و تقاضا در چارچوب حملهی قاطع اسرائیل به حزبالله برشمرد.
سیکامور همچنین با اشاره به تغییر اخیر چین، به ویژه پیشرفتهای این کشور در برقرسانی و کربنزدایی بخش حملونقل، اظهار داشت که هنوز مشخص نیست این امر به تقاضای سوخت بالاتر تبدیل شود یا خیر.
تحلیلگران ANZ در یادداشتی در اواخر روز دوشنبه، از انتظار بازارها برای شنیدن اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو به منظور حصول به سرنخهایی در مورد سرعت تسهیل پولی توسط بانک مرکزی خبر دادند. غیر از این، هفت سیاستگذار دیگر فدرال رزرو نیز قرار است در این هفته صحبت کنند.
به علاوه، گزارشهای کلیدی همچون دادههای مربوط به فرصتهای شغلی و استخدام خصوصی، همراه با نظرسنجیهای ISM در زمینهی تولید و خدمات نیز ارائه شده است.
ساچدووا از فیلیپ نوا با اشاره به اینکه فدرال رزرو و سایر بانکهای مرکزی بزرگ در حال آغاز تسهیل سیاستهای پولی هستند، از احتمال نزدیکبودن برخی از بهبودهای اقتصادی خبر داد و افزود: «اینکه میزان تقاضا تا چه حد به کاهش نرخها واکنش نشان میدهد و تقاضای چین چقدر پس از محرک اصلی تزریقشده در هفتهی گذشته احیاء میشود، در نهایت پویایی بازار نفت را در آینده شکل خواهد داد.»